Претърсени са работни кабинети и домашни адреси

Шестима задържани след акция на спецпрокуратурата в Държавен фонд "Земеделие". Според източници на NOVA сред тях е и заместник-изпълнителният директор Калоян Костадинов, който оглавяваше екипа за проверки на къщите за гости.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Снимка: БГНЕС

„Зам.-шеф на фонд "Земеделие", директори и служители - общо шестима души, са задържани за 24 часа във връзка с разследването срещу Миню Стайков и още 7 души, обвинени за участие в организирана престъпна група за усвояване на евросредства. Задържаният зам.-шеф е в ръководството на Фонда от няколко месеца, а преди това е бил директор на дирекция”, заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Спецпрокуратурата претърсва Държавен фонд "Земеделие"

Разследващите са претърсили офисите и домовете на чиновници от Фонда, за които има данни, че са подпомагали схемата за злоупотреби с евросредства на бизнесмена Миню Стайков. През май тази година прокуратурата му повдигна трето обвинение, свързано с усвояване на средства по програмата за развитие на селските райони.

Разследващите установили, че служители на Стайков регистрирали фирми и кандидатствали за финансиране, без да уточняват връзката помежду си.

Откриха къща за гости, свързана със служител на фонд "Земеделие"

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.