Повече от месец семейството на 5-годишната Цвети събира пари за лечението ѝ

Жена открадна пари за лечението на 5-годишно дете. Кутията за дарения била поставена в заведение на плажа в Бургас, за да се набират средства за операция на 5-годишната Цвети. Персоналът забелязал липсата и така извършителката била заловена.

На бара в бургаско заведение повече от месец стои кутията за дарения, в която семейството на 5-годишната Цвети събира пари за операцията й. Преди 10 дни обаче управителите в бара се усъмнили, че липсват пари. На записите от камерите видели кой, вместо да пуска, взема от кутията

ОБИРЪТ В ЧЕРЕПИШКИЯ МАНАСТИР: Как крадците са проникнали в храма? (ВИДЕО)

Жената, която изпразвала периодично кутията често била в заведението, защото е приятелка на нощния пазач. „Видяхме, че тя през вечер взема кутията. Отива на място, където няма камери и вероятно я изпразва. Оставя някаква малка сума, за да не буди голямо съмнение”, каза представителят на заведението Манол Тодоров.

От бара подават сигнал в полицията, след което жената е задържана. Признала си, че взела 500 лева. Дали сумата не е по-голяма няма как да се знае, защото никой не е смятал колко точно пари е имало в кутията.

Ръководството на заведението се погрижило да възстанови откраднатата сума. „Тъй като ви казах, че тя е приятелка на нощния ни пазач решихме заплатата, която той ще вземе да бъде дарена директно за Цвети”, допълни Тодоров.

НАВРЪХ ЦВЕТНИЦА: Обраха църква в Лом (ВИДЕО)

В Бургас от месеци върви  дарителска кампания за набиране на близо 130 000 лева за операцията на Цвети в Съединените щати. Веднага след като разказахме нейната история в ефира на „Здравей, България”, бащата на момичето получи телефонно обаждане. Местен бизнесмен осигури цялата сума за лечението.

„Един много голям човек за мен, на когото благодаря искрено. Каза ми вече да не се притеснявам за сумата. Просто ме попита колко остават още. Средствата за лечението вече са осигурени. Съобщавам го на всички, които участваха в кампанията. Благодаря ви от все сърце”, каза бащата на Цвети Владимир Байлов.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook