Платформа за търсене на стаж и работа ще бъде представен в неделя в Словения

Международно признание за български ученици. Възпитаници на Софийската математическа гимназия създадоха интернет платформа за търсене и предлагане на работа, която за броени месеци се прочу у нас и в чужбина.

Сайтът ще бъде представен в неделя в Словения. Платформата им се казва „Headstarter”.

„Платформата предлага едно централизирано място за всички ученици и студенти, които искат да си намерят стаж или да получат повече работен опит, както и на фирмите, които да готови да приемат тези млади кадри, които да допринесат за техния бизнес”, разказва Надежда Цачева.

Идеята за платформата се зародила миналото лято, когато въпреки отличния си успех, не успели да си намерят работа. Сайтът им работи от месец май. Близо 600 ученици са се възползвали от 200 обяви.

Защо всеки пети младеж стои без работа?

„В сайта можете да си изградите вашето CV и да намерите стаж, който да приляга на образованието ви”, обяснява Радостина Богословова.

„Фирмата сама се представя, предоставя информация за самия стаж или работа и дава контакти за връзка с тях”, уточнява Рангел Плачков.

„Очаква се ние да сме най-младите участници. На конкурса в Словения ще има участници от 7 страни”, обяснява Алекс Цветанов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.