Според тях той е агресивен и често ходи въоръжен

Десетки семейства от Бургас шеста година живеят в денонощен страх от психично болен свой съсед. Мъжът е агресивен, ходи въоръжен и влиза в дворовете им. Хората от квартала са изпращали няколко подписки с искане той да бъде настанен за постоянно лечение в психиатрична болница, но до момента резултат няма. 

Психично болният мъж живее в пристройка в задния двор на къщата на майка си. Улицата и дворът са осеяни с отпадъци, които той събирал от контейнерите.

Полицията и прокуратурата реагираха след излъчения репортаж по NOVA и мъжът е принудително въведен за лечение.

„Той постоянно е въоръжен с ножове, носи торби с боклуци, крещи и децата се страхуват да излязат навън”, разказа Милена.

Психично болен мъж тормози съседите си

 

Живеещите на улицата разказват, че мъжът редовно влизал в дворовете им, като използвал и физическа сила.

„Миналата година счупи огледалото на автомобила ми, тази пролет заби нож в капака на колата на съпруга ми”, добави Пепа.

Разбиране до момента не срещат от страна на майка му. Така постоянните обаждания в полицията с молба за съдействие не спират.

„Водила съм разговори и с майка му, но тя казва, че е непосилна и не може да се грижи за него. Не желае да го прибере при себе си, защото не искала да ѝ носи боклуци. Очаквам институциите да се намесят и той да бъде задържан за постоянно и да се лекува”,  заключи Милена.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.