Случаят е от Горна Оряховица

Опит за обир на оръжеен магазин завърши с двама ранени. Нападението е станало в Горна Оряховица късно в събота вечерта. Мъж с психични отклонения се опитал да влезе в оръжейния магазин. При опит да бъде задържан от пристигналите охранители, той намушкал единия от тях, както и един случаен минувач.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Десет минути преди полунощ СОТ-системата на магазина се задействала. За минута пристигат трима охранители, които виждат, как мъж се опитва да разбие вратата на магазина. Охранителите викат полиция и се опитват да спрат мъжа, заедно с живеещ на близо съсед.

 

 

„Държал се е агресивно. Нанесъл е няколко порезни рани на патрула. Решетката го е спряла и той се е отказал да действа по-нататък”, заяви Дончо Гинев, собственик на оръжеен магазин.

Нанесени са щети на входната врата. Мъжът не е успял да проникне през решетката.

„Има леки щети. Току-що се справихме с отстраняването им. Почистихме вратата от вземането на отпечатъци”, обясни още Дончо Гинев.

Раните на охранителя и съседа са обработени в местната болница. Пострадалите са освободени за домашно лечение. Мъжът е на 64 години, самотноживеещ. Оказва се, че той е психично болен и наскоро е спрял да пие лекарствата си.

Задържан в районното управление, но се очаква да бъде приведен за лечение в психиатрия. Образувано е досъдебно производство, което със сигурност ще бъде прекратено, тъй като мъжът не може да носи наказателна отговорност.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.