Въпреки преживяното, часове след нападението момчето излязло на тепиха на държавно първенство по самбо

Арести след нападението над 14-годишно момче в автобус в София. В петък момчето беше съблечено голо до кръста, защото е с блуза на "ЦСКА", а пътници и шофьор наблюдаваха безучастно. Четирима души са били задържани и отведени в  Първо районно управление.

Кой и защо съблече дете в градския транспорт в София? (ВИДЕО)

Днес следобед 14-годишното момче е било привикано тук в Първо районно управление. Били са му показани записите от камерите от автобус 404, където стана инцидентът. Последвало е и разпознаване на четиримата задържани от страна на детето. След него те ще останат в ареста за 24 часа, след което ще им бъдат повдигнати обвинения.

След унижението в автобуса, 14-годишното момче дава точно описание на част от нападателите си. „Бяха трима на по около 20 години, сравнително висок ръст, гологлави и с качулки”, коментира пострадалото дете.

Започва вътрешна проверка по казуса със съблеченото момче в градския транспорт

Предостави ни и тяхна снимка. Сигурен е, че са те. Имало и четвърти, но не го видял добре. За жертвата причината за случилото се е ясна. „Бях с екип на „ЦСКА”, а те са били ултраси на „Левски”. И затова са ме нападнали”, добавя той.

Маринов: Усилено работим, за да хванем лицата, съблекли дете в рейс

Въпреки преживяното, часове след нападението момчето излязло на тепиха на държавно първенство по самбо. Събрал се и се бори, като завоювал второ място. За учителите му, реакцията да не отвръща в автобуса, е била най-правилната.

„Чест му прави на детето, че е запазило самообладание , това са качества, които се градят в един истински спортист”, казва Борис Борисов, директор на спортно училище „Ген. Владимир Стойчев”.

„Ние на това учим нашите деца, въпреки че сме боен спорт, ние ги учим на възпитание и на въздържаност. Амбициран е още повече след тази случка да докаже, че ще стане голям шампион”, коментира Ганчо Дойков, старши треньор по джудо и самбо.

Реакцията и успехите на 14-годишното момче предизвикаха и зрители на Нова да го потърсят, за да му помогнат финансово.