Това е десетият подобен инцидент в града от началото на годината

Газова бутилка гръмна и разтресе цял жилищен блок в Пловдив. Апартаментът, в който е станал инцидентът, и целият етаж на жилищния блок са без прозорци. Ударната вълна е изкъртила външната врата на апартамента и е пръснала отломки от прозорците и щорите на терасата в радиус от повече от 40 метра.

Взрив на газова бутилка в апартамент в Пловдив, има пострадал (ВИДЕО+СНИМКИ)

При инцидента е пострадала възрастна жена, която е била сама в жилището. Нейното състояние е критично. Тя е на 83 години, има дълбоки изгаряния по тялото и е с опасност за живота, това съобщиха лекарите от Клиниката по изгаряния към Университетската болница "Свети Георги".

Според инспектор Павел Маринов от Пожарната не се е взривила самата газова бутилка, а е имало изтичане на газ, в следствие на което помещението се загазова и възниква взрив. Съседите също разказват, че се е чул много силен взрив и е имало стъкла навсякъде около жилището.

Взрив на газова бутилка вдигна на крак цял квартал в Русе (ВИДЕО+СНИМКИ)

Това е пореден инцидент с газова бутилка в апартамент в Пловдив. От началото на годината сигналите за подобни инциденти са 10. 4 от тези случаи са съпроводени с взрив. Най-честата причина за такива инциденти е неизправност в газовата бутилка. От Пожарната предупреждават да се обръща внимание на съединителните маркучи, на мястото, на което се поставя бутилката, както и на указанията от производителите.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си