Относно правомерността на техните действия е в ход служебна проверка, каза той

"Днес имах разговор с директора на НСО ген. Красимир Станчев. Участвалите във вчерашното събитие са служители на НСО. Относно правомерността на техните действия е в ход служебна проверка". Това заяви президентът Румен Радев. 

"За съжаление законите и правата на гражданите продължават да се погазват. Примерите са много, но когато публично се нарушават основни конституционни права, това ерозира в и без това разклатеното доверие в държавността. В такива ситуации е важно институциите да поднесат истината". каза още той.

И допълни, че е настоял ген. Станчев да свика комисия и да разгледат необходимостта от охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски. Това ще бъде обсъдено утре.

По закон работата на НСО се определя от Комисия в състав главния секретар на МВР, председателят на ДАНС и ръководителят на НСО. "Само напомням, че ДАНС и МВР са на подчинение на премиера Бойко Борисов.Причината те да бъдат пазени е, че е счетено, че има опасност за техния живот и сигурност", посочи Радев.

Вчера сутринта бившият правосъден министър Христо Иванов демонстративно акостира на брега в парк Росенец пред луксозeн имот, като носеше българския национален флаг. Имението е собственост на фирма, за която се твърди, че е близка до почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Охраната на обекта не допусна Христо Иванов да слезе на брега. Според политика, мъжете отказали да се легитимират и да му отговорят защо не го пускат на крайбрежието, което е публична държавна собственост. По-късно Иванов е подал сигнал в полицията в Бургас.

В отговор на твърденията на Иванов, че охраната е от НСО, от службата отговориха, че не разпознават никой от мъжете на видеото.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.