Пратката е пристигнала от Еквадор

Митническите власти в Китай откриха COVID-19 върху опаковки на внесени от Еквадор замразени бели южноамерикански скариди, съобщава БГНЕС. От пристигнал в пристанището Далян контейнер са направени тестове и три от опаковките били положителни, заявиха от митническата служба. Пликове с вируса са намерени и в пристанище Сямън. 

Засега COVID-19 няма мутация, която да го прави по-силен

Подчертава се, че от вътрешната страна на опаковките пробите за коронавирус са били отрицателни. Експертите предупреждават, че има опасност от заразяване с COVID-19 във вътрешността на контейнерите на три еквадорски компании, както и от опаковките на изпратената от тях продукция.

Заразените с COVID-19 в света надхвърлиха 12 милиона

Според тях, резултатите от тестовете не са доказателство за възможно заразяване, но най-вероятно санитарната безопасност в тези предприятия не се спазва изцяло. Във връзка с това митническата служба на Китай взе решение временно да отнеме лицензите на тези три предприятия и забрани вноса на тяхна продукция.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си