Районната прокуратура в Пловдив е назначила спешна проверка по случая

Три часа е продължила операцията на 6-годишното дете, което беше нахапано жестоко от куче в пловдивското село Сърнегор. 20 дни то се е хранило със сламка, но сега вече може да го прави нормално. Това обясни в предаването „Здравей, България” майката на момченцето Таня Стоянова.

„Шито е на няколко пъти. Устата му е шита отвътре, по средата, отвън. Има три лъча по лицето”, обясни тя.

Дете е с над 100 шева след зверско ухапване от куче (ВИДЕО+СНИМКИ)

Стоянова е категорична, че вината за инцидента е на стопаните на животното, защото не са предупредили, че то е агресивно. По думите ѝ има хора, които са си продали жилищата заради него.

 

 

Пораженията върху психиката на детето може да са сериозни. „Ако то попадне още веднъж в такава ситуация, ще си припомни всичко, което се е случило. По-големият проблем, който предстои, е постравматичният стрес. Той остава на практика за цял живот. След време това дете може да съпреживее наново тази ситуация при контакт с куче”, коментира психиатърът д-р Веселин Герев. По думите му основната вина за случилото се носят собствениците на кучето.

Агресивни кучета нападат хора във Велико Търново

Междувременно Районната прокуратура в Пловдив е назначила спешна проверка по случая. Целта е да се снемат обяснения от родителите на детето и стопанката на кучето, както и да се разпитат всички очевидци на случая.

Разследващите ще съберат документи за медицинските интервенции на детето, за да се установят видът и характерът на телесната повреда. Близките на момченцето издирват и други хора, които са пострадали от същото куче.

Повече по темата гледайте във видеоматериалите. 

Репортер: Илиян Велков

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.