Мярката бе взета заради втората вълна от коронавирус

Великобритания въведе 14-дневна карантина за пристигащите от Португалия, Унгария и отвъдморските територии на Франция, предаде БТА, като се позова на изявление на британското правителство.

Мярката бе взета заради втората вълна от коронавирус. В същото време Великобритания премахна Швеция от списъка си със страни, пристигащите от които трябва да се подложат на карантина.

Франция отбеляза рекорд на новозаразени с коронавирус

Португалското правителство реши днес да затегне мерките срещу коронавируса, непосредствено преди началото на учебната година, за да ограничи появата на нови случаи на заразяване с коронавирус.

Приетите днес мерки ще влязат в сила идния вторник. Те включват промяна в броя на хората, които могат да се събират на едно място. Досега ограничението бе 20 души, а сега вече ще бъде десет души. Продажбата на алкохол ще бъде забранена на територията на цялата страна след 20 ч., а също така и консумацията на алкохолни напитки на обществени места. Португалия регистрира вчера 646 нови случая на заразяване с коронавирус за 24 часа, най-високата стойност от 20 април насетне.

Разработиха тест, откриващ коронавирус за 20 секунди

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.