Автомобилите се пренасочват по обходен маршрут

Сръбски тир се е запалил в движение на АМ „Тракия”. Инцидентът е станал на 150-тия километър в посока Бургас. Сигналът за инцидента е подаден малко след 6 часа тази сутрин. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

При движение посока Бургас - София се запалва ремаркето на сръбски тир, натоварен със санитария. Водачът е успял да откачи влекача, но ремаркето е изгоряло. На място са изпратени два пожарни автомобила. Шофьорът е невредим. 

От високата температура при пожара наоколо са се разпръснали парчета от счупени фаянсови плочки, които се разчистват. Острите парчета от плочките са били причина за пукане на гумите на изпратена техника за разчистване.

"Запали се отведнъж. Нищо нямаше. Нито спукана гума, нито лагер. Най-вероятно е от електрическата инсталация. Откачихме ремаркето от камиона. Спряха и други шофьори да ни помогнат. Трима шофьори с камиони. Но добре сме, Слава на Бога!", заяви след инцидента шофьора на тира Мирослав Гоич. 

Движението по магистралата в участъка на километър 150, посока София, е възможно само по обходен маршрут през Белозем, Шишманци или Раковски.

 

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.