Близки на жертвата излязоха на протест

Отложиха насроченото за днес дело срещу задържания за убийство на Андреа от Галиче. Това научи NOVA. Отлагането е заради жалба от защитата на обвиняемия за смъртта й Аксел Олеков. Адвокатите му настояват за съкратена процедура въпреки, че това е невъзможно след промените в Наказателния кодекс. Гневните близки на момичето излязоха протест пред сградата на съда във Враца.

Зверството беше извършено на 11 януари от непълнолетния тогава Аксел Олеков. Посред нощ той се вмъкнал в бащината къща на жертвата, пребил я, изнасилил я и я убил, а след това си тръгнал с парите, които намерил. Сега е подсъдим по 4 текста на Наказателния кодекс.

 

Тръгва делото срещу задържания за убийството на Андреа от Галиче

Според експертизата, въпреки че е бил непълнолетен, Аксел е съзнавал деянията си и е могъл да ръководи постъпките си. Още на разпоредителното заседание обаче стана ясно, че по текстовете, по които е подведен убиецът може да бъде осъден или на 12 или на 18 години затвор.

 12 години затвор грозят задържания за убийството на Андреа в Галиче

„Ход на делото беше даден преди убиецът на детето ми да навърши пълнолетие. Можеше да се изчака, за да има справедливост. Адвокат Марковски поиска най-тежкото наказание. Казали му, че няма доказателства”, сподели бащата на убитата Андреа - Асен Симеонов.

И заяви, че няма да издържи да се срещна очи в очи с човека, убил детето му. „Всичко ми напомня за детето, не мога да живея в тази къща. В момента живея при сестра ми. Живота на приятеля на Андреа също е съсипан. Той ми сподели, че мечтае да умре, за да отиде при Анди. Брат й още пие хапчета, за да се съвземе”, каза още бащата на убитото момиче.

Повече гледайте във видеото

Откриха момиче с прерязано гърло (СНИМКИ)

Прокуратурата дава подробности за жестокото убийство в Галиче

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.