Днес предстои да бъде издадена заповед от здравния министър

Затруднения в началото на парламентарния ден. Едва от втория път народните представители успяха да съберат кворум за редовното си заседание.

В деня, в който предстои да бъде издадена заповедта на здравния министър за задължителното носене на маски на открито, депутатите гледат положително на мярката. 

„Всички предпазни средства – спазване на дистанция, миене на ръце и по-ограничени лични контакти, са в подкрепа на превенцията и справяне с пандемията”, посочи Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Борисов: Без маски на открито, ако няма струпване на хора

„Ако се намали рискът от заразяване, значи действията трябва да се оценят като правилни”, коментира Джейхан Ибрямов от ДПС.

„Всеки нормален и образован човек трябва да носи маска по всяко време - на открито и закрито. Необходимо е и да се пазим едни от други. Ако не се носят маски и ако не се затворят нощните заведения, може да имаме и 3 000 заразени на ден”, каза Борис Вангелов от „Обединени патриоти”.

„Ако цената е да се слагат маски на открито, да ги слагат. Само да не се стига до локдаун и фалити, защото ще има тежки икономически последици”, заяви Антон Кутев от БСП.

Следобед ще заседава временната комисия, която следи как се изразходват публичните финанси за COVID-19.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.