Тя ще се продава два пъти над номиналната си стойност

Австрийските пощи обединиха два аспекта на пандемията от новия коронавирус в пощенска марка, отпечатана върху тоалетна хартия, която хората могат да използват и като ориентир за спазване на социална дистанция, съобщи БТА. "Марката корона" с номинал от 2,75 евро е с широчина десет сантиметра - една десета част от метър, който според препоръките на правителството трябва да се спазва като дистанция между хората срещу разпространението на заразата. В официалните кампании за социалната дистанция разстоянието се пресъздава с размера на бебе слон.

"Ако подредите десет марки, получавате един метър дистанция или размера на бебе слонче. Прословутото новородено животно също е отпечатано на марката", обявиха от пощите. Марката е отпечатана върху трипластова тоалетна хартия - препратка към паническото презапасяване с този продукт в началото на пандемията.

Австрийските пощи и преди са демонстрирали чувството си за хумор към актуални събития. През януари беше отпечатана марка, посветена на Брекзит, върху която планираната дата за излизането на Великобритания от ЕС - 29 март 2019 г. бе задраскана и отдолу бе отразена датата 31 януари 2020. "Марката корона" ще се продава два пъти над номиналната си стойност, като разликата ще се дарява за благотворителност.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.