20-годишният Николай е задържан за увреждане на колата на изчезналия Янек Миланов

В 11.40 ч. днес Районен съд-Дупница започна гледането мярката на Николай Капланов. 20-годишният син на Васил Капланов бе задържан в сряда за увреждане лекия автомобил на изчезналия Янек Миланов, предаде БГНЕС. Председател на съдебния състав е Ели Скоклева, а прокуратурата иска налагане на постоянна мярка "Задържане под стража".

Задържаха сина на Васил Капланов-Каплата

Във вторник-10 ноември, 20-годишен дупничанин бе задържан с постановление на наблюдаващ прокурор за 72 часа за повреждане на чужда собственост – МПС. Задържаният е син на Васил Капланов, който вече трети месец е в следствения арест в Кюстендил по обвинение в заплаха за убийство. Николай Капланов бе задържан като заподозрян за увреждане личния автомобил на изчезналият на 31 юли Янек Миланов, на 43 г. от Дупница.

Подновиха издирването на Янек Миланов

За последно Янек е видян на 31 юли да се качва в джипа на Капланов на път за с. Крайници. Автомобилът му е увреден-надраскан, със спукани гуми и запушен ауспух, докато той е във Франция. Изчезна при посещението си в Дупница, след като поискал среща с Капланов, за да му обясни, че връзката му с жена му е приключила.

Оставиха за постоянно в ареста Васил Капланов – Каплата

Тялото на Янек бе търсено в яз. Дяково, водоемите край Дупница, както и край с. Крайници. Масовите претърсвания започнаха след намесата на Главния прокурор Иван Гешев, но до този момент няма развитие.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.