Разследването е за престъпление по служба

Под надзора на Окръжна прокуратура – Кърджали се провежда разследване за извършено престъпление по служба в Областната дирекция по безопасност на храните в гр. Кърджали, съобщават от прокуратурата.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Кърджали, на 16.11.2020 г., е започнало разследване за престъпление по служба – по чл.282 от Наказателния кодекс, извършено от длъжностно лице в Областна дирекция по безопасност на храните в гр. Кърджали.

До момента са извършени претърсвания на помещения, при които са иззети значителен обем книжа, които ще имат значение за делото и предстои те да бъдат проучени и анализирани. Провеждат се и разпити на свидетели. Делото е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив.

След анализ на събраните по делото доказателства и с разрешение на наблюдаващия прокурор, впоследствие, ще бъде предоставена и допълнителна информация за досъдебното производство. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си