Антъни Блинкън става държавен секретар

Джо Байдън официално показа кабинета, с който ще управлява! Избраният за президент на Съединените щати се появи в ДелаУеър, заедно с вицепрезидента КамАла Харис и шестима от бъдещите министри. 

Това, обаче, не е цялото правителство, а само назначенията в някои от най-важните министерства. Байдън ги определи като елитен отбор, който ще върне водещата роля на Америка в световната политика.

Бъдещият президент каза, че под негово управление страната няма да се намесва в ненужни военни конфликти. 

"Обявявам назначенията за ключовите позиции в сферата на външната политика и националната сигурност. Това е екип, който ще осигури на страната и народа ни безопасност. Екип, който е отражение на факта, че Америка се завърна. Готова да води света, а не да се отдръпва от него. Отново да седне начело на масата. Готова да се опълчи на враговете си и да не отхвърля съюзниците си. Готова да защитава ценностите ни", каза Байдън.

СМЯНА НА ВЛАСТТА В САЩ: Тръмп даде зелена светлина на Байдън

Тръмп се закани да покаже "безпрецедентните измами" на изборите

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.