Очаква се до Коледа да отворят магазини, театри и кина

Франция ще започне да облекчава строгите мерки , въведени заради коронавируса. Очаква се до Коледа да отворят магазини, театри и кина, а хората да могат да прекарат празниците със семействата си. В телевизионно обръщение френският президент Еманюел Макрон заяви, че най-лошото от втората вълна на епидемията във Франция е преминало. Ресторантите, кафенетата и баровете ще останат затворени до 20 януари, за да се избегне трета вълна.

Франция сваля част от мерките, започва ваксиниране срещу COVID-19 в края на декември

„Когато се появих по телевизията предишния път ви казах, че може да се стигне до много тежка ситуация. Избегнахме я, благодарение на вас. Вашите усилия се отплатиха. Гражданският дух демонстрира своята сила и ефективност. Ако на 15 декември имаме под 5000 заразени на ден и под 3000 души в интензивните отделения, ще обявим свалянето на още мерки”, каза Макрон. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.