Досегашният краен срок на ограниченията беше 20 декември

Германия удължава карантината с 3 седмици. Решението беше обявено, след като канцлерът Ангела Меркел се срещна с ръководителите на регионалните правителства.

Досегашният краен срок на ограниченията беше 20 декември. Удължаването е до 10 януари.

УЖАСЪТ В ТРИР: Мъжът, врязъл се с джип в пешеходци, не е терорист

Карантината затвори хотелите и ресторантите. На гражданите е забранено да се събират по домовете си в групи по-големи от 5 души, като те трябва да са от най-много две домакинства.

Въпреки това в много региони броят на заболелите остава висок. През последното денонощие в страната бяха регистрирани над 22 хиляди нови случая.

"В идните седмици трябва да се запитаме дали сегашните мерки са достатъчно строги. Дали можем да продължим да държим страната в този полусън или пък трябва да наложим още по-стриктни ограничения на определени места. Ще видим колко успешна е сегашната стратегия", каза Маркус Зьодер, премиер на Бавария.

"Ако заразяването продължава със същите темпове като в последните дни, ще имаме нова среща на 4 януари, за да преценим. Засега федералните провинции удължават ограниченията от 20 декември до 10 януари. Продължаваме в същия режим като досега, а изключението ще е само за специалните правила по Коледа", смята Меркел.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.