Малко след отварянето се налага допълнителна карантина

Допълнителни мерки срещу вируса в Европа. Чехия затваря отново. Само две седмици след като бяха пуснати да работят, хотели, спортни зали и ресторанти пак ще са под забрана. Най- големите групи хора на едно място не трябва да надхвърлят 6 души, дори на открито. Някои наричат новия пик на коронавируса "трета вълна". Според експерти реално не е имало спад, а предишното отваряне вероятно е било прибързано.

Австрия въвежда 10-дневна карантина за пристигащите от България

Национален локдаун обяви и Нидерландия. Предстоят пет седмици строги ограничения. Ще работят само хранителните магазини, аптеките и банките. Училищата и детските градини също затварят.

От тази нощ по-строги мерки ще се наложат и в Лондон. Столицата минава в най-горната категория на зона на зараза, според британската система.

Сърбия обмисля PCR тестове на границата или карантина

"Мисля, че сегашната вълна на вируса е наистина голяма. Когато дойда в Лондон, виждам голяма разлика спрямо Оксфорд, където живея. Тук се събират големи тълпи и изобщо нямам усещането за сигурност, каквото имам у дома”, казва Емили Тейлър, жителка на Оксфорд.

"Очевидно ще трябва да променим плановете си за празниците. Промяната е рязка, но не мога да кажа, че съм изненадан. Очаквах го”, коментира Лусиен Тейлър, жител на Лондон.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.