Музикантите и зрителите били изолирани в прозрачни сфери

Рок групата „The Flaming Lips“ откри начин да направи концертите си безопасни, така че гостите да не могат да се заразят с коронавирус. Последното шоу на групата се състоя в Оклахома, САЩ.

И музикантите, и зрителите бяха напълно отделени. Те бяха изолирани в надуваеми гигантски балони, които побират до трима души, пише Би Би Си.

МАСКА НА СЦЕНАТА: Ще накажат ли балетиста, който я е носил?

Във всяка прозрачна сфера има висококачествена колонка за добър звук, шише с вода, кърпа за пот и табелка, на която от едната страна пише "топло ми е", а от другата "ходи ми се до тоалетна". Съответно, ако на гостите им е горещо, се пуска студен въздух, а ако искат да излязат, специален стюард ги извежда. 

Кей-поп групата BTS постави световен рекорд по брой зрители на онлайн концерт (ВИДЕО+СНИМКИ)

ПРОВОКАЦИЯ ИЛИ ВИЗИОНЕРСТВО: Празненства само за хора с антитела (ВИДЕО)

В петък групата изсвири някои от най-големите си хитове - "Do You Realize", "She Don't Use Jelly" и "Race For The Prize".

​„The Flaming Lips“ не за първи път използва необичайния метод, за да отдели феновете си един от друг, така че да нямат пряк контакт. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.