Турция започна ваксинационната си програма на 14 януари

Британският вариант на коронавируса е бил установен при поне 128 случая в 17 провинции на Турция, заяви турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа, информира БТА.

В публикация в Туитър в събота Коджа отбеляза, че вариантите на вируса са голям фактор за ръста на случаите в Европа и повтори, че турското население трябва да продължи да спазва противоепидемичните мерки.

Русия и Турция спазариха 1 млн. дози COVID-ваксини годишно

Междувременно проф. Мустафа Наджи Илхан от съвета по социални науки на министерството на здравеопазването каза, че новият вариант на коронавируса може да стои зад увеличаването на денонощните случаи в Турция от около 5 хиляди на 7 хиляди напоследък. Той обаче уточни, че не само британският вариант може да е отговорен, но и други фактори е възможно да са изиграли роля за увеличаването на заразените напоследък.

Огнище на британския вариант на COVID-19 в Япония

Турция започна ваксинационната си програма на 14 януари. Досега са васкинирани предимно здравни работници и възрастни хора. По данни на здравното министерство досега почти 2 милиона души са получили първата доза от ваксина срещу коронавирус, доставена от Китай.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.