Компанията е разработила устройството с вграден въртящ се жироскоп

Стартиращо предприятие от Обединеното кралство е разработило ръкавица с вграден въртящ се жироскоп. Според изобретателите устройството може да помогне на хората с болестта на Паркинсон и есенциален тремор да преодолеят често изтощителното си треперене и да си възвърнат контрола върху ръцете. 

„Решението на GyroGear е да монтирате жироскоп отзад на ръката, който подобно на въртящ се връх, който винаги ще остане изправен, докато се върти, кара ръката ви да остане нивелирана. При хора с много лек или пък много силен тремор ефектът може и да не забележите ефекта, но хората със сигурност го усещат, особено по действията си“, споделя Гордън Маккейб, мениджър на проекта 

Състоянията на Паркинсон и Есенциалния тремор засягат над 200 милиона души по света. Ръцете биха могли да треперят толкова много, че елементарни еьедневни действия и задачи като ядене и пиене стават трудни или дори невъзможни. 

Може ли COVID-19 да отключи Паркинсонова болест

"Есенциалният тремор е доста скрито увреждане. Не виждате колко силно ни засяга, как болят мускулите ни, всичко, което преживяваме и усещаме с тремора през целия ден. Веднага щом сложите GyroGlove, мускулите ви се успокояват, защото те не са под толкова голям натиск ... Можете да се наслаждавате повече на хобитата си, да пишете, да работите по-ефективно", обясни Джени Фийлд, страдаща от есенциален тремор. 

Компанията събра 4,3 милиона щатски долара във фаза 1 от финансирането на Seed Round, а фаза 2 е планирана да приключи в края на месеца. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.
 
Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.