Полицията във Виена разпръсна протест срещу ограниченията

Събралите се около 1000 души, демонстриращи срещу антипандемичните мерки на правителството, бяха разпръснати от полицията във Виена още в ранния следобед, предаде БТА. Протестът не беше така многолюден, както се очакваше, тъй като информацията за мястото и часа на срещата, които бяха държани в тайна и съобщени по социалните мрежи малко преди началото на акцията, очевидно не бяха стигнали до всички.

Полицията разпръсна събралите се хора още на централния събирателен пункт, арестувани бяха осем души. При опит на демонстрантите да атакуват заграждения, полицията употреби лют спрей, се казва в съобщение за пресата.

Също днес в центъра на града се състоя демонстрация срещу расизма с около 400 участници. Опасявайки се от срещата между участници в двете демонстрации, полицията беше взела мерки за изолиране на групите една от друга.

Общо за почивните дни бяха регистрирани над сто демонстрации, девет от които полицията забрани, тъй като се очакваше да бъдат многолюдни и да е невъзможно спазването на предписаните два метра дистанция между хората.

Редактор: Ина Григорова