Royal Caribbean стана първата круизна линия, която обяви, че ще приема за плавания само ваксинирани пасажери

Една година след началото на пандемията Royal Caribbean стана първата круизна линия, която обяви, че ще приема за плавания само ваксинирани пасажери. По-рано този месец вторият по големина круизен оператор в света заяви, че новият му кораб, който в момента е в процес на завършване в Германия, ще дебютира през май.

Екипажът вече е ваксиниран срещу COVID-19 и се очаква гостите също да са. Възползвайки се от лидерската позиция на Израел в световната надпревара по ваксинация, 348-метровият круизен лайнер ще тръгне от Хайфа, като израелските жители ще бъдат на първа линия на борда. Круизите са сред най-засегнатите от пандемията.

От самото начало индустрията се свързва с разпространението на вируса заради масовото заразяване на борда на кораба "Даймънт принсес". Приходите на круизните линии се стопиха след удара на пандемията през март миналата година.

Всеки от трите най-големи оператора отчита спад на постъпленията с над 70% през 2020 г. На фона на това нов доклад на Световната туристическа организация на ООН установява, че една трета от дестинациите остават затворени. 34 процента са частично недостъпни, а 32% изискват тестове или карантина. Само 2% са премахнали ограниченията пред пътуващите.

В доклада се посочва, че от 69 дестинации, които напълно са затворили границите си, 30 са в Азиатско-тихоокеанския регион, 15 са в Европа, 11 са в Африка, 10 са в Америка и 3 са в Близкия изток.

Круизният кораб „Заандам” акостира във Флорида след „изчистване” от COVID-19

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.