Вълна от съпричастност залива жената и любимците й, но е нужна още помощ

Голям пожар остави без дом 70-годишна медицинска сестра. При избухването на пламъците, едно от кучетата й скача от 11-тия етаж, за да се спаси. И оцелява. А другото успява да избяга навреме от огъня. Ужасът за жената и любимците й предизвика вълна от съпричастност. Десетки са хората, които вече помагат. Нужна е обаче още помощ. Няколко дни след избухването на пожара 70-годишната Снежинка и Роки отново са заедно.

Пожар остави на улицата безработен мъж и болния му син

„Успяло под пламъците, докато не са стигнали пламъците до земята, да избяга. И съседите срещу мен, макар че са хора , млади хора с три деца , те са го прибрали”, разказва пострадалата жена.

Това е само началото от вълната от подкрепа, която Снежинка започва да получава. Без да я е търсила. Непознати хора помогнали на другото й куче, което скочило от 11-тия етаж в опит да се спаси от огъня.

„Животинчето се лекува. Информираха ме, че е доста скъпо лечението му, но са набрани средства да се лекува продължително време”, споделя  Снежинка.

Мъж рискува живота си, за да изведе съседка от горящата й къща

А 90-годишната съседка от долния етаж, при която Снежинка била при избухването на пожара, дава покрив не само за нея, но и за Роки.

За да успее жената да се върне вкъщи, десетки доброволци се включват всеки ден в почистването на апартамента й. Помагат и с най-необходимото.

„Всички хора събират вещи, с каквото могат да помогнат, донесоха ми чувалчета с дрехи, защото аз нямах абсолютно никакви.  Благодарна съм на всички, които помогнаха и много ще ме боли, ако продължавам да слушам, че българите са лоши хора и неотзивчиви”, споделя през сълзи Снежинка.

ОТ "МОЯТА НОВИНА": Пожар горя в столичен блок (СНИМКА)

Бързат и заради друг проблем, предизвикан от пожара.

„Има пропадане на плоча в една от стаите, която е между нейния и апартамента на горния етаж. Трябва спешно да бъде оправена, тъй като има опасност от пропадане и срутване на горните етажи”, обясни Деница Янакиева - съседка на Снежинка.

Над 10 апартамента са със сериозни щети след инцидента. И живеещите в блок 1 в „Хиподрума” молят за помощ.

Ще бъдат открити 2 сметки с цел дарения за оправяне на последствията от пожара. Едната ще бъде в помощ за Снежинка, а другата - за съседите й. Ще бъдат открити до дни. А въпреки огромната загуба за възрастната жена, тя и днес отиде на работа. За да поставя ваксини срещу COVID-19. И също да помага.