Яйцата ще бъдат прехвърлени в инкубатор

За наше огромно съжаление Рости - мъжката птица от двойката, която наблюдаваме с камера в село Ярлово, е починал. Причината за смъртта му все още е неизвестна, съобщават от Българско дружество за защита на птиците, които следят с камера живота на двете птици. Сигналът от камера се излъчва онлайн и може да се наблюдава от всички.

Тревожен сигнал за умишлено умъртвяване на щъркели в Белозем

 

За наше огромно съжаление Рости - мъжката птица от двойката, която наблюдаваме с камера в село Ярлово, е починал....

Публикувахте от Българско дружество за защита на птиците BirdLife Bulgaria в Вторник, 27 април 2021 г.

От Дружеството предполагат, че причина за смъртта му може да е токов удар, отрова или отстрел. В момента женската Снежи мъти и все още не изоставя яйцата си.

Пуснаха на свобода 20 излекувани щъркела (ВИДЕО)

"Днес ще бъде предприето разследване на причините за смъртта на Рости и ще се опитаме да подхраним женската, без да я обезпокоим. Организирана е спасителна акция за яйцата съвместно със Спасителния център на Зелени Балкани. Мътенето на яйцата ще се проведе в спасителния център в Стара Загора", информираха от Дружеството.

Яйцата вече са взети и ще бъдат излюпени в инкубатор. След 7-я ден младите щъркелчета ще бъдат сложени в гнезда за доотглеждане. В същото време ще бъде направено и всичко възможно женският щъркел да бъде спасен. 

Какво се случва със Снежи може да гледате ТУК.

Редактор: