За целта от патриотичната формация предлагат обединение по няколко точки

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров поиска национална отговорна коалиция за изборите на 11 юли. За целта от патриотичната формация предлагат обединение по следните точки: големите енергийни проекти – „Южен поток” и АЕЦ „Белене” да бъдат възстановени, както и промяна в Закона за референдумите, за да има допитване за всеки важен въпрос. 

На въпрос дали харесва идеята на ВМРО за съюз без лидери, Сидеров каза, че е готов да се коалира с всеки, който приеме програмата на „Атака”. От националистическата формация водели конструктивни разговори с движение "Русофили" на Николай Малинов и с новата формация на Жан Виденов.

„Да заповяда Каракачанов, Симеонов, Марешки, Бойко Борисов, Карадайъ, Нинова да застанат и да кажат: „Не, не искам да водя война с Русия! Не, не искам да водя война с Русия! Не искам да враждуваме, не искам да спираме туристите!” или да кажат: „Да, искаме това! Мразим Русия!”, заяви Сидеров.

И допълни: „Това се отнася и до Радев. Те го представят като руски човек. Преди броени дни се присъедини към декларация, в която се казва, че Русия е най-голямото зло на света. Ако обича, г-н Радев да излезе и да каже, това така ли е и съгласен ли е с това”.