Полицай е загинал, няколко души са ранени, стрелецът е застрелян от охраната

Полицай е загинал днес при днешния инцидент със стрелба до сградата на Пентагона във Вашингтон, съобщи телевизия Си Ен Ен, като се позова на запознати източници. Няколко души бяха ранени тази сутрин близо до сградата на Пентагона във Вашингтон. Предполагаемият престъпник е неутрализиран от охраната, съобщи в. "Политико", като се позова на подразделението, което отговаря за сигурността на комплекса.

Стрелецът не е успял да проникне в сградата. Той е бил застрелян от охранител. След изстрелите районът около комплекса на Пентагона беше затворен. Инцидентът стана до станция на метрото в района.

В публикувано в Туитър съобщение на службата по охрана на Пентагона беше съобщено, че сградата е затворена, на гражданите се препоръчва да избягват района и да очакват още информация.


На служителите беше препоръчано да не напускат комплекса. Един от ранените е работил към военното министерство, съобщи местният телевизионен канал Дабъл Ю Ди Ви Ем. Той е служител на охраната на Пентагона. Най-малко трима пострадали са били откарани в болница, единият е бил превозен с хеликоптер. За момента не е ясно дали е имало още нападатели.

По-късно мерките за изолиране на комплекса на Пентагона бяха прекратени и той отново беше отворен, но входът на метростанцията в съседство остава затворен.

Източник: БТА