Най-малко осем души починаха в резултат на пожарите, които от 28 юли се разгоряха в Турция

Турция е овладяла всички горски пожари с изключение на два пожара в Миляс и Кьойджегиз в окръг Мугла в югозападната част на страната, съобщи в. "Хюриет дейли нюз", като се позовава на съобщение на турския министър на земеделието и горите Бекир Пакдемирли в Twitter. Министърът е посочил, че огнеборците продължават работата си с огромна отдаденост по суша и въздух в Миляс и Кьойджегиз.


По-рано днес турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви от своя страна, че общо 59 квартала и 3231 сгради са били засегнати от госките пожари в окръг Анталия. Той каза пред репортери в Манавгат в окръг Анталия, че Дирекцията за борба с бедствия и извънредни ситуации е изпратила в района 400 жилищни контейнери. Министърът уточни, че 207 от тях са вече инсталирани, а други 31 ще бъдат поставени днес. Пакдемирли каза, че Гърция е поискала от Турция самолет за гасене на пожари и турската страна разглежда искането. Със затихването на горските пожари в Турция, ако можем, ние ще го предоставим на Гърция, посочи Пакдемирли.

Гърция оценява щетите от опустошителните пожари (ВИДЕО)

Най-малко осем души починаха в резултат на пожарите, които от 28 юли се разгоряха в Турция. Хиляди местни жители и туристи трябваше да бъдат евакуирани, след като пламъците достигнаха къщи в населени райони и хотели в курортите. Усилията на пожарникарите бяха затруднени от сухото време и силния вятър.

Турски кораб за спешни случаи помага в пожарите (СНИМКИ)