Новината потвърди съветник на бразилеца

Пеле е в болница от шест дни поради здравословен проблем, но 80-годишната бразилска легенда не е сериозно болен, разкри съветник на бившия нападател.

СЛЕД ОТПАДАНЕТО ОТ UEFA EURO 2020: Франция плаче, Пеле подкрепи Мбапе (ВИДЕО)

Информационният сайт Globo заяви, че Пеле преминава рутинни медицински прегледи в болницата „Алберт Айнщайн“ в Сао Пауло, когато бил открит проблемът. Бизнес мениджърът на бразилеца Джо Фрага сподели, че няма причина за притеснение. „Пълни тестове/скенери/колоноскопия/кръв и други“, написа той в съобщение. „Не прави всичко в един ден“.

Дидие Дешан моли минувачи за помощ, заключиха го на покрив (ВИДЕО)

Новината идва дни, след като Пеле бе принуден да опровергава информации, че е загубил съзнание. „Хора, не съм се замайвал и съм в много добро здраве. Отидох за профилактичните ми прегледи, които не успях да направя преди заради пандемията“, написа той в социалните мрежи.

Пеле за Марадона: Един ден ще можем отново да ритаме топка заедно горе в небесата

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pelé (@pele)

Докато здравето му на 80 години остава сравнително добро, Пеле бе заснет в инвалидна количка през 2017, колабира от умора и бе закаран в болница за около месец, след като посети Мондиал 2018 в Русия, като претърпя и операция за премахване на камъни в бъбреците през 2019.

Източник: БГНЕС