"В началото се говореше за изчегъртване. Сега - че трябва да има обединение около общи приоритети", заяви политологът

„Ниската избирателна активност беше свързана с факта, че и двамата кандидати получиха по един малък бонус, който е равностоен. Реално съотношението наистина не беше променено. Което означава, че към техните първоначални симпатизанти се добавиха много малко нова подкрепа”.  Така политологът проф. Румяна Коларова, която е представител на Инициативния комитет издигнал проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева за кандидат-президентска двойка, коментира в студиото на „Здравей, България” резултата от балотажа.

При 99,82% от протоколите: Радев води с огромна преднина на балотажа

По думите й обаче Анастас Герджиков е променил целия стил не само на предизборната кампания, но и на говоренето в България. „В началото се говореше за изчегъртване. Това, за което всички говорят сега, е че трябва да има обединение около общи приоритети”, подчерта тя.

„Професор Герджиков не успя да пребори нещо, което е най-типичната характеристика на популизма. За него е характерно нещо, наречено негативна партийна идентификация. Хората не гласуват за своя партия, а срещу тази, която мразят”, заяви професор Коларова.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.