„Партитура“ - микс между танци и визуално изкуство

В рамките на фестивала „Act”  беше представен спектакълът „Партитура“ - микс между танци и визуално изкуство. Карин Пауър е австрийска хореографка и пърформанс артист. Тя работи съвместно с хореографи, филмови режисьори и визуални артисти. Представленията й са показвани на редица фестивали по света. Сега тя представя в България спектакъла „Партитурата“ – танцово-визуален пърформънс, създаден в колаборация с художника Алдо Джаноти. Заедно артистите изграждат творческо и социално поле за експеримент между визуално изкуство и хореография. Спектакълът задава въпроси затова какво движи обществото и как биха могли да изглеждат социалните връзки, преплитайки въображение и реалност. 

Карин Пауър споделя, че тя и Джаноти допълват методите си – това, което не можем да каже чрез танц, го казва той чрез рисунките си.

„Идеите му са много ясни и концептуално издържани, така че беше щастлив да ги види изобразени в танц. Чрез емоцията на телата ние успяваме да превъплътим неговите визуални творения. По някакъв начин успяхме да се комбинираме много добре“, споделя тя.

Според нея представлението няма конкретно послание, а приканва всеки да направи своите асоциации. „Целта ни е да създадем сценарии или да инициираме ситуации, които да предизвикат хората да разсъждават как се свързваме с обкръжаващата ни среда, както и един с друг“, обясни Пауър.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.