Главният прокурор и следовател ще заминат за Скопие

Разследването на тежката катастрофа с 45 жертви на магистрала „Струма” продължава. Шестима следователи от Националната следствена служба и трима прокурори от Окръжната прокуратура в Перник работят по досъдебното производство.

Разказите на двама от свидетелите на трагедията на „Струма” (ВИДЕО)

Вчера говорителят на главния прокурор Сийка Милева увери, че в максимално кратки срокове българските разследващи ще получат необходимите документи от македонските им колеги.

В тази връзка главният прокурор Иван Гешев и следовател ще заминат за Скопие, за да предадат лично молбата за правна помощ в Прокуратурата в Северна Македония. А за идентифициране на загиналите българските магистрати на място ще получат и ДНК профилите от техните роднини.

Днес прокуратурата и следствието ще хвърлят повече светлина около версиите за трагедията.

Оцелелите при тежкия инцидент остават на лечение в „Пирогов“. Състоянието им е стабилно. Вчера двама пациенти бяха оперирани. Един от тях е с дълбоко изгаряне на двете ръце. Обмисля се тези, които са стабилни, да се приберат вкъщи при близките си. Пострадалите, които бяха в реанимация, днес са преместени в отделението на Клиника по изгаряне и пластична хирургия. През днешния ден предстои да бъде опериран един от оцелелите.

 

 

 

ГЕРОЙСТВО: Кой е пътникът, спасил оцелелите от горящия автобус

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКАТА КАТАСТРОФА НА АМ "СТРУМА" ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.