Вече има записани часове и за следващата година

От днес и Пловдив се включва във ваксинацията на деца. На две места в града ще се извършва имунизацията на малките от 5 до 11-годишна възраст. Едното от тях е УМБАЛ „Свети Георги“.

Д-р Христиана Бацелова, специалист по епидемология на инфекциозните болести в лечебното заведение, информира, че за днешния ден са записани за ваксинация 26 деца, а има запазени часове и за 29 декември и за след Нова година.

Времевият период, в който се извършва имунизацията, е от 12:30 до 15:30, но има възможност за удължаване на работното време при необходимост.

"Нужно е родителите предварително да се обадят, за да запазят час за децата си, за де не се налага изхвърлявето на флакони", каза още д-р Бацелова.

Започва детската ваксинация в Пловдив

Тя допълни, че не е необходимо децата преди ваксинация предварително да се прегледат при педиатър, защото лекарят, който извършва манипулацията, снема анамнеза, извършва преглед, мери температура и тогава поставя дозата.

Всяко дете, ваксинирано в УМБАЛ „Свети Георги“, получава и награда от лекарския екип.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.