Коментар на политолога Слави Василев и изборния експерт Михаил Константинов

Важно е да се дадат 100 дни на новото правителство да обърне негативните тенденции, които се случваха през последните 12 години. Това каза в ефира на „Твоят ден” политологът Слави Василев. По думите му за решаването на кризите първо е неоходимо да бъде приета финансовата рамка за годината.

„Кризи не се решават с палиативни мерки. Сигналите, които мнозинството дава, са че ще се справи с предизвикателствата. Нека им се дадат 100 дни, за да си стъпят на краката”, обясни той.

Математикът и изборен експерт проф. Михаил Константинов е на противоположното мнение. По думите му събитията в страната не предполагат толеранс от 100 дни за управляващите.

Проф. Христова: Знаково беше отсъствието на Първанов и Плевнелиев от клетвата на Радев

„На фона на кризите у нас не може да си даваме 100 дни. Важно е да се влезе в зоната на активни действия и да се излезе от риториката какво не са свършили предишните управляващи”, коментира той и добави, че мнозинството е изключително разнородно, което може да създаде проблеми.

„Имаме четири политически формации с различни становища по редица теми. Има проблем с единството в коалицията, а предстоят сериозни предизвикателства пред България”, каза още проф. Константинов.

Слави Василев добави от своя страна, че сигналите, които управляващите дават, са че всички ще бъдат включени в процеса по решаване на кризите.

„Вярвам, че правителството ще се справи след тези 100 дни. Ще видим премиерът много по-обигран и уверен”, каза още той.

Повече гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.