По време на играта руснакът загуби самообладание и нападна съдията

Даниил Медведев се класира за втора поредна година на финала на Откритото първенство на Австралия, след като надви Стефанос Циципас в четири сета – в отделните части 7-6 (5), 4-6, 6-4, 6-1, за малко повече от два часа и половина игра, пише Gong.bg.

Снимка: БТА

След деветия гейм Медведев загуби самообладание и нападна съдията за това, че не дава предупреждение на съперника му, защото постоянно говори с баща си Апостолос, който му е и треньор. „Луд ли си? Може би баща му да говори на всяка точка? Глупав ли си? Отговори ми на въпроса и ме гледай, докато ти говоря”, развика се руският тенисист на съдията на стола.

Нервите обаче се оказаха добър съветник и Медведев рязко подобри играта си. Руснакът завърши с 13 аса, спечели 86% от точките на първи сервис, като направи четири уинъра повече от Циципас и четири непредизвикани грешки по-малко от гърка. Така той се класира за втори пореден финал в Австралия.

На финала той ще се изправи срещу Рафаел Надал, когото срещна в дебютния си спор за титлата в Шлема в Ню Йорк през 2019, когато отстъпи в пет сета.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.