Системата за регистрация е в експлоатация от днес

Министерството на здравеопазването пуска в експлоатация онлайн система за регистрация на доброволци, които да подпомогнат лечебните заведения в борбата им с COVID-19. Причините здравното ведомство, съвместно с „Информационно Обслужване“ АД, да изградят тази система са многобройните запитвания от граждани за възможностите да подкрепят медицинските специалисти и нуждата от допълнителен персонал на първа линия. 

МЗ ще търси медицински сестри от Казахстан, Украйна, Беларус и Молдова

Всички желаещи да се включат могат да заявят своето намерение на интернет портала на Националната здравно-информационна система на адрес https://www.his.bg/ или на единния информационен портал https://coronavirus.bg/. Кандидат-доброволците трябва да попълнят личните си данни и да посочат контакт за обратна връзка. Може да опишат и придобити умения и опит в сферата на здравеопазването, ако имат такива.

Доброволците имат възможност сами да изберат лечебното заведение, в което биха искали да се включат в борбата с COVID-19. Ако няма предварително посочена болница, ангажирана с лечението на пациенти с коронавирус, регионалните здравни инспекции ще насочват доброволците към лечебните заведения, които изпитват най-остра нужда от персонал.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: Пресцентър МЗ