Камата в интервю пред Петя Желева

На 56-ия си рожден ден футболистът Христо Стоичков даде ексклузивно интервю за NOVA. Пред Петя Желева той говори за семейството, ваксините, политиката и любовта към спорта.

„Чувствам се щастлив и здрав. Отмина една тежка година. Прочетох много неща, допитах се до много лекари по отношение на ваксинацията. Сложете си ваксина! Това е правилният път да се справим с пандемията. Загубихме много приятели, близки”, каза Камата. И поясни, че си е сложил и бустерна доза.

„Когато се  заразих, имах само две. Ако не бях имунизиран, не знам какво щеше да стане и колко тежко щеше да премине. Изкарах го много леко, за 3-4 дни. Нямам неваксиниран приятел. Ако не е имунизиран, не искам да се виждаме, защото пазя близките си”, каза още Стоичков.

Христо Стоичков ще рекламира България пред света

Относно семейството, футболистът сподели, че със съпругата му се разбират прекрасно.

„На 7 февруари имахме юбилей от сватбата. Никога не сме имали проблеми с Марияна. Тя отгледа децата ни, докато пътувах много на младини. Винаги сме били задружни. Тайната на брака е уважение и компромиси”, каза още Камата.

Относно спорта, сподели, че мечтае да интервюира  Майкъл Джордан и Тайгър Уудс. Той коментира и  плановете на ЦСКА да построи нов стадион на мястото на "Българска армия".

„Мисля, че до края на март всички, които са свързани с тази кауза, ще кажат „да". Ние искаме да ни разрешат да го направим", заяви легендата на българския футбол.

Стоичков с емоционални думи за Меси (СНИМКА)

А дали Христо Стоичков мисли да влезе в политиката - гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.