Учениците ще учат на ротационен принцип от 14 февруари

От 14 февруари заведенията в Бургас вече ще работят без вечерен час. Решението е на Областния кризисен щаб. 

Остава обаче друга ограничителна мярка за фаза 3 на пандемията - заведенията да работят до 50 % от капацитета си. Същото правило важи и за публиката на културни, спортни, сценични, музикални /кина, театри, концерти/ и други мероприятия.

Учениците в областта преминават на ротационна форма на обучение. Децата от 7, 10, 11 и 12-и клас във всички общини преминават на обучение в електронна среда. Останалите ще учат присъствено при спазване на противоепидемичните мерки и без смесване на ученици от различни паралелки в целодневна форма на обучение.

Отпадна вечерният час за заведенията в София

За обезпечаване на присъствения учебен процес е създадена организация за провеждане на изследване за COVID-19 с бързи антигенни тестове веднъж седмично на учениците и на педагогическия и непедагогическия персонал.

Преустановява се провеждането на занимания по интереси, с изключение на заниманията по интереси в рамките на целодневната организация, които се провеждат без смесване на ученици от различни паралелки.

Мерките ще важат до 20 февруари включително. Ако рязко се промени ситуацията относно заболеваемостта, ще се обмислят дали да не се въведат отново ограничителни мерки.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.