Партията предлага федерация между България и РСМ

ВМРО проведе исторически конгрес. След 25 години начело на партията от Красимир Каракачанов, беше избрано ново ръководство. ВМРО ще се ръководи от триумфират. Новите ръководители на Организацията са Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, а досегашният лидер Красимир Каракачанов е избран за почетен председател.

"С проведения конгрес, сменихме курса. Направихме промяна в ръководството, с която ще се премине от по-централизирано управление към една по-колективна структура. Предстои да докажем, че това е работещият вариант", обясни Веселинов в ефира на "Твоят ден". 

Александър Сиди добави от своя страна, че новото ръководство на партията е наясно в какво състояние я заварва. 

"Ще се опитаме да възвърнем доверието на избирателите. Това ще стане с много работа, започваме всичко от начало. Много глупости и неверни неща се изприказваха по адрес на ВМРО", коментира още той. 

ВМРО избра ръководство на партията

Искрен Веселинов определи като грешка опита чрез обединението на патриотичните формации да се легитимира партия "Воля" като патриотична такава. 

От ВМРО споделиха идеята за създаването на федерация между България и Македония. 

"Предлагаме конкретно начало на преговори за федеративна държава. Македония да се присъедини към България с изменение на името и като федеративна единица да влезе в ЕС", обясни Веселинов. 

Повече вижте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.