По думите и вече “почти половин милион украинци са преминали границите на Полша, Унгария и Румъния"

“Тук е доста безопасно. През последните няколко дни имаше сирени за въздушно нападение, но сега няма. Основният проблем, който имаме в момента са хилядите бежанци, които идват. Това съобщи в извънредното студио на NOVA кореспондентът на CNN Атика Шуберт. 

По думите и вече “почти половин милион украинци са преминали границите на Полша, Унгария и Румъния. А за последните 24 часа минаха повече от 120 000 души”.

“Това предизвиква огромен хаос по пътищата и гарите, докато хората се опитват да се качат на влак, за да намерят безопасност в съседните държави. Това е хуманитарна криза, но не е ясно как украинските власти могат да се справят с всички тези хора и дали съседните държави могат да приемат всички бежанци”, каза още кореспондентът на CNN.

Тя сподели, че докато мъжете се сражават, жените се учат на медицински умения в бомбоубежищата.

“Кафенетата и ресторантите са затворени и сега всички са обединени в усилието да спасят страната”, разказа още журналистът.

Повече гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: