Кристина и Юджийн документират случващото се в Украйна

Двойка украинци, чрез влиянието си в социалните мрежи, се опитват да представят най-реално и адекватно съдържани за случващото се в родината им. Мнозина от последователи им споделят, че видеата им, заедно с изказванията на украинския президент Володимир Зеленски са единствените източници на информация за случващото се.

„Живи сме, на сигурно сме, засега. Вчера Украйна беше атакувана от Русия. Ден 4-ти- ситуацията става все по-ужасяваща”, така звучи ежедневието на една двойка, търсеща спасението от войната.

24 февруари- първите руски снаряди се взривяват в Киев. По това време Кристина и Юджийн са в центъра на града, главна цел на вражеските войски. За няколко часа събират най-необходимото и заминават с кучето си в Северна Украйна.

„Кварталът, в който живеехме, беше изключително опасен, постоянно го бомбардираха. Преместихме се на първия ден от войната. Сега живеем с баба ми в малко село, няма обхват или интернет”, обяснява Кристина.

Преди началото на войната Юджийн е маркетинг специалист, а Кристина- копирайтър. С началото на руските действия обаче те губят всичките си проекти.

„Не можем да използваме кредитните си картни, нямаме никакви приходи”, допълват те.

Днес двамата документират събитията, събирайки подкрепа за Украйна и армията на страната си.

Репортер: Ирена Рашева

Повече вижте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.