Намерено е внушително количество консумативи и материали

Разкриха мащабен логистичен център за съхранение на консумативи и материали за производство на нелегални цигари в Ботевград, съобщиха от МВР. Акцията на Икономическа полиция от ОДМВР-София е в продължение на специализираната полицейска операция на антимафиотите от 16 май.

Разбиха фабрика за нелегални цигари в Ботевград (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тогава бе разкрита нелегална фабрика за производство на цигари. Открити бяха оборудване за производството, както и опаковъчни машини. Капацитетът на машините според първоначалните оценки е около 100 мастербокса на ден.
 

 

Съдят наемателя на склада за незаконно производство на цигари в Ботевград

Служителите на ОДМВР-София и РУ-Ботевград установиха днес мащабна по площ логистична база, разположена в хале в бивше военно поделение в индустриалната зона на Ботевград. Халето се намира на около километър от нелегалната фабрика.

Намерено е внушително количество консумативи и материали за незаконно производство на тютюневи изделия - 67 палета с филтри за цигари, 9 палета с празни кашони, 4 палета с топове сиво фолио, 6 палета с топове бяла хартия, 4 палета с найлонови топове, 4 палета с цигарени кутии и три големи кашона с изрезки от цигарени кутии.

Процесуално-следствените действия са извършени в условията на неотложност под прякото ръководство на Софийската окръжна прокуратура и Районна прокуратура-Ботевград.

В хода на първоначалните действия по разследването са установени доказателства, че фактическият ползвател на халето е пряко свързан с дейността на разбитата преди дни незаконна фабрика, във връзка с което е и задържан.

Полицейските действия на място продължават. Продължава и издирването на работниците, които са били ангажирани с производството.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.