Намерени са множество монети, пръстени, върхове на стрели, гривни, фибули, оръжия и книги

Множество предмети с културно-историческа стойност са иззети при операция на служители на ГДНП. Действията са осъществени в сряда, съобщават от Министерство на вътрешните работи. В хода на операцията, проведена на територията на столицата, е задържан 45-годишен мъж, за когото има данни, че извършва незаконно предлагане, отчуждаване, придобиване и държане на движими археологически и културни ценности.

Снимка: МВР

При последвалите действия по разследването - претърсване и изземване на три адреса в София, са намерени множество монети, пръстени, върхове на стрели, гривни, фибули, оръжия и метални фрагменти от различни предмети, книги. Всички те са с белези на културно-исторически ценности. Иззети са SIM карти, компютри и телефони, съотносими към извършваната престъпна дейност.

Снимка: МВР

По случая е образувано досъдебно производство, действията по разследването продължават под ръководството на Софийската градска прокуратура.

Снимка: МВР

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook