Единият остава в ареста, другият - под домашен арест

Окръжният съд в София потвърди мерките на двамата братя, обвинени за нападение над медици в Самоков. Иво Петров остава в ареста, а Янко Петров - под домашен арест.

Според съда има опасност Иво Петров да извърши друго престъпление, затова го оставиха в ареста. Пред съда стана ясно, че в нощта на нападението той е бил агресивен дори след идването на полицията.

Адвокатът поиска отмяна на мярката на първоинстанционния съд с мотива, че повдигнатото обвинение не е за тежко умишлено престъпление. Според защитата нападението е извършено, след като лекарят излиза пред близките и казва: „Един мангал по-малко, баща ви умря". Освен това Иво Петров не е осъждан и няма криминални прояви. Адвокатът заяви, че всичко се случва от шок и афект заради смъртта на баща му 

Иво Петров каза, че се присъединява към казаното и помоли за по-лека мярка.

Брат му Янко Петров пък остава под домашен арест. Според съда има достатъчно доказателства, че Янко, заедно с брат си, е осъществил престъпленията, за които е привлечен към наказателна отговорност. Двамата са демонстрирали неуважение към обществения ред.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.