Христо Панчугов пък смята, че в един момент управлението се е превърнало в самоцел

Трудно може да спечелиш хора с нови обещания, след като си бил 6 месеца в управлението. Един от позитивите е икономическата политика. Правителството се справи нелошо. Бяха дадени доста компенсации. Хората усещат това. Това коментира социологът Юлий Павлов за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

По думите му България е имала добро позициониране по отношение на позицията за Украйна. 

От своя страна политологът Христо Панчугов от изминалата власт е имало позитиви, а най-големият провал е абсолютната неспособност да разберат, че това, че много иска нещо, не значи, че непременно ще се случи. "Огромно пространство се отвори за проруски наратив у нас. Тези, които откровено подкопаваха нашата принадлежност към ЕС и НАТО. Имаше колебливост в защитата на националната сигурност.  В един момент управлението се превърна в самоцел. Жертвахме вземането на важните и отговорни решения за това да се отговори на очакванията на БСП", обясни той.

Според него провала на административната реформа и антикорупционната борба са сред негативите, а арестът на Борисов е навредил на каузата на властта. "Електоралната картина след изборите може да бъде много по-различна", смята Панчугов.

Повече по темата вижте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.