Сред тоалетите на Сузане Бизовски има рокли, ушити с плат от покривка за маса

Виенски шик - така австрийската модна дизайнерка Сузане Бизовски нарича колекциите си за красивите виенчанки. Признава, че преминава граници, за да развие независим моден език за австрийската столица Виена.

„Не мога без Виена, а Виена изисква моята мода. Просто трябва да помислите, дали сте красива виенчанка или не. Има много малки трикове, които ви правят привлекателна много бързо. Малко повече грация, малко повече държание, малко повече изящество. Работим върху тези малки детайли ”, разказва дизайнерката.

В студиото си във Виена, дизайнерката експериментира с детайлите. Тя съчетава разнообразни части и форми на облекло. Не се плаши от клишетата.

С платове в гората: Магическите творби на една финландска фотографка (ВИДЕО)

„Опитваме се да го правим със стайлинг, защото една шапка напълно преобразява тоалета. Веднага получаваш виенски чар, виенски шик. Дантелата от стар дантелен шал , черно-бялата визия с дантелата е типично виенска. Тя е леко закачлива, но и с известна тъмна нотка”, разказва Сузане Бизовски. Дизайнерката често вдъхва нов живот на материали, които са на десетилетия.

Показва рокля, ушита с плат, намерен на битпазар. „Някога е била покривка. Всичко се рециклира. Аз въртя материи от 30 години. Предлагаме дрехи, които се отличават от трендовете.Не си падам по международните тенденци”, казва дизайнерката.

Днес тя показва неща, които е правила преди 30 години. Стилът остава, модата си отива. На това залага Сузане Бизовски.

На модно ревю във Виена представя наскоро издадената си книга. В нея е описана кариерата й на моден дизайнер.

Сузане Бизовски се интересува от традиционните носии, още докато учи моден дизайн . ”Пънк носии” е името на една от първите й колекции, в които доразвива традиционното австрийско облекло.

Суперфен на британското кралско семейство превърна краварник в музей (ВИДЕО)

Дизайнерката създава костюми и за виенската държавна опера или поставя текстилни скулптури в сърцето на града.

„Визионер, но винаги вярна на стила си. Тя със сигурност е модел за подражание за това, в което трябва да се развива модата, лично според мен”, споделя нейна колежка.

„Не ви трябва много, но малкото трябва да е хубаво”, казва дизайнерката.

Още за модата, която създава австрийската дизайнерка гледайте във видеото. То е част от любопитните истории в предаването „Евромакс” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка събота от 11:30ч. и сряда от 14:30ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.