Гражданското сдружение с позиция за избора на Вежди Рашидов за председател на 48-ото Народно събрание

В позиция, изпратена до медиите по повод избора на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание, „Ние идваме” заявиха: „Мутрите победиха демокрацията на това Народно събрание”.

Избраха Вежди Рашидов за председател на 48-ото Народно събрание

Гражданското сдружение, заявява че „мутрите победиха демокрацията”. Според тях начело на  парламента е избран човек „без никаква подготовка и квалификация”. Те коментират още: ”Същият човек се гордееше с приятелството си с Илия Павлов, в нетрезво състояние посегна на полицай, подхвърли 20 лв., за да запуши устата на творец, заплаши журналист, а когато българският народ въстана, заяви: „Сметката за протеста – разходите за охрана, за медицинска помощ, за чистенето, изваждането на павета, трябва да бъде изпратена на организаторите на демонстрациите, а „Безотговорното трио“ да бъде дадено на съд“. Това твърди съпартиецът на Фандъкова, която съсипа жълтите павета и демонстрира разбиране, подобно на Гешев, за отдаване на съд на мирни демонстранти. Такива като Рашидов са искрени само, когато трябва да спасят парите си от КТБ”.

Василев за Рашидов: Той е фасада

Според „Ние идваме!” „безсилието на Народното събрание даде възможност демократичните промени да бъдат заместени отново от лобистки договорки. В тях влязоха съдружниците в режима на Борисов - ДПС и ГЕРБ, представителите на политиката на президента Радев от партия „Български възход“ и „миролюбците“ на Путин от БСП. Преди години това би се наричало „Коалиция Мултигруп“.

„Такова решение на Народното събрание е по-безотговорно към българските граждани от липсата на председател на парламента”, допълват те.

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Цветина Петрова